Aktuelt

Grønt tag på Nørreport Station

port Station

Det er Veg Tech, som vandt opgaven med at lægge grønne tage på de nye bygninger for konsortiet Pihl-Aarsleff Nørreport. De fleste og største af tagene skal anlægges i den kommende forsommer, mens de sidste bygninger står først klar i 2015.
Veg Tech har tidligere lagt mange tage for Pihl i nærheden, blandt andet på den nye tilbygning til synagogen i Krystalgade og på Frederiksberg Ret, der er nomineret til Mies van der Rohe prisen i 2012.
Arkitekt: Gottlieb Paludan Architects og COBE


Glostrup Ejendomsselskab

Vi har i 2013 haft så travlt, at der ikke har været megen tid til aktuelle beretninger fra vores mange spændende nye projekter som f.eks. første etape af Ny Nørreport Station eller begrønning af søbredder og kanaler i den sydlige del af Ørestaden.

Her er et klip fra TV2 Lorry fra et nys afsluttet projekt for Glostrup Ejendomsselskab, hvor Veg Tech A/S har lagt grønne tage i forbindelse med en totalrenovering af de nedslidte skifer-eternittage:
http://www.lorry.dk/artikel/183779?autoplay=1&video_id=83938 


 Veg Tech tag på forsiden af Bo Bedres januarnummer

grønne tag bo bedre

Jo, det er Veg Tech, som står bag det grønne tag på forsiden af Bo Bedres januarnummer og raportagen inde i bladet om familien under det grønne tag på Bjarke Ingels og BIG's unikke typehus Hill House! Huset blev dog det eneste af sin slags, idet det har en fætter på Sjælland, hvis tag ikke er så højt, men derimod noget længere som følge af en lang, næsten vandret tagflade mellem de to skråtage, der går ned til jorden.

Se artiklen her »


Miljø punkt Østerbro får grønt tag doneret.

Veg Tech har doneret materialer til midlertidige sedumtage på nogle busstop på Østerbro i anledning af sit 10-års jubilæum i Danmark og 25-års jubilæum i Sverige. De er nu samlet og installeret permanent på Hans Knudsens Plads; se omtalerne her:

Miljöpunkt

österbro


Birkegade 4-6 - græsplæne i 6. sals højde

Veg Tech har for Andelsboligforeningen Birkegade 4-6, byggefirmaet Logik & Co og JDS arkitekter forestået levering og anlæg af Nørrebros højest beliggende græsbakke oven på nyopførte penthouselejligheder, tagterrasse og udekøkken i forbindelse med renovering af det gamle tag. Projektet har vakt stor opsig og været vist i både TV Lorry, Politiken og sikkert mange andre steder. Fra Birkegade kan man vinke over til Peblinge Dossering og længere borte skimte Helgolandsgade på Vesterbro, hvor vi også har stået for begrønningen omkring tagterrasserne.

 begrønningen omkring tagterrassernebegrønningen omkring tagterrassernebegrønningen omkring tagterrasserne

begrønningen omkring tagterrassernebegrønningen omkring tagterrassernebegrønningen omkring tagterrassern


4.500 m2 færdig eng til FredericiaC

            færdig eng til FredericiaCHen over sommeren 2010 har Veg Tech leveret færdige engmåtter til projektet FredericiaC. Det er en midlertidig park anlagt på den tidligere Kemira grund ved Fredericia Havn. Efter en arkitektkonkurrence ad åre skal området udvikles til en ny bydel. Vores måtter med tre slags eng: normaleng, våd eng og salttolerant eng, indgår i projektet. Den eksisterende, forurenede jord er forberedt til de forskellige engtyper efter Veg Techs anvisninger. Bygherre: FredericiaC P/S (Realdania Arealudvikling og Fredericia Kommune). Landskabsarkitekter: SLA. Anlægsentreprenør: Davidsen Partnere.


Regnvandsdamme i Randers kommune

Regnvandsdamme

I starten af juni 2010 leverede Veg Tech såvel bredmåtter som maxiplugs, plugplanter og engfrø til tre regnvandsdamme, som Randers kommune har anlagt i udkanten af et nyt boligområde. Formålet er at accelerere udviklingen af områdets rekreative og biologiske indhold samt at afprøve Veg Techs forskellige etableringstrategier: anlæg med færdige måtter; tilplantning med plugplanter og udsåning af frø.

Anne Brandt, Have- og landskabsarkitekt mdl som var rådgiver på opgaven udtrykker efter tre måneder tilfredshed med både etablering af måtter og plugplanter i forskellige størrelse, men konstaterer, at resultatet af udsåningen ikke har været tilfredsstillende. Dette stemmer helt overens med Veg Techs almindelige anvisninger, hvor anlæg med præfabrikerede måtter betegnes som den sikreste og hurtigste anlægsmetode efterfulgt af tilplantning med maxiplugs og plugs, mens etablering med frø er den mest usikre anlægsmetode. En del af forklaringen på den begrænsede frøetablering kan henføres til nogle tørre uger i den efterfølgende periode.


Grøn tagpris til 8-tallet

Grøn tage 8-talletÅrets grønne tagpris gik til 8-tallet med denne motivering fra juryens side.

"BIG arkitekter har på en yderst bevidst måde anvendt de grønne tage som et udtryksmiddel ved udformningen af bygnings-kroppene og bebyggelsen. Et arkitektonisk greb der også kan ses ved BIGs M2 Hillhouse – blot i en helt anden skala.

Prisen uddeles af Scandinavian Green Roof Association og blev overrakt af foreningens formand, stadsgartner i Malmø - Gunnar Ericson.

Centerchef Jon Pape, Københavns Kommune fortalte derefter om Københavns Kommunes nye politik for at fremme grønne tage som led i en bæredygtig byudvikling. Bjarke Ingels fra BIG Architects viste rundt i bebyggelsen.

8-tallets grønne tag er et Mos-sedum tag, anlagt på et par ekstraordinært lange, stejle og vindudsatte tagflader ved overgangen mellem Ørestad Syd og det åbne landskab Vestamager. Arkitekterne på 8-tallet er BIG, Bjarke Ingels Group. Veg Tech A/S har stået for levering og montering af det grønne tag.

8-tallet ligger længst mod sydvest i Ørestaden med en uforlignelig udsigt over Kalvebod Fælled /Vestamager. Den ottetalslignende, delvist åbne karré afsluttes af to 30 og 32 World Architecture Festivals kårer

8-tallet med pris for bedste boligbyggeri.
Se artikel på Berlingske »


Peblinge Dossering

Veg Techs Mos-Sedum tag omkranser en tagterrasse anlagt på eksisterende ”københavnertag” (mansardtag) uden forstærkning på Peblinge Dossering ved Søerne i København. Taget tiltrak sig opmærksomhed og omtale ikke bare i Politiken, men også Berlingske Tidende, Erhvervsbladet og ved et åbent hus arrangement på Arkitekturens dag, blandt andet fordi det er så let, at det er anlagt uden behov for forstærkninger af den underliggende spærkonstruktion.

Till toppen

Kreative løsninger siden 1987

Veg Tech A/S er markedsførende leverandør af vegetationsteknik. Vi tilbyder produkter til grønne tage, gårde, regnvandshåndtering, park og landskab. Vi har salgskontorer i Danmark, Sverige og Norge.